středa 5. června 2013

Indiana:)))


Na prvni pohled je Indiana memu srdci blizsi. Kolem cest jsou konecne lesy (zadna kukurice nebo fazole), zivot tu vypada trochu vice modernejnesi a lide se tu lepsi oblekaji  :D!
Tentokrat jsem s rodinou jela do Indinany na svatbu. Ma host mu Patty ma pet sester a jednoho bratra, jeji neter se vdavala.  Ale stejne jako v evrope ani v USA nam  pocasi nepreje. Za minuly tyden se nam ve Story city (mesto, kde ziji) vylela reka uz dvakrat, pokazde zaplavila cele golfove hriste a malem i atleticky outdoor stadion.
Ale zpet k hlavnimu tematu:D! Svatebni obrad byl planovan venku, na rodinem pozemku – krasne louce pod maple tree. Pocasi se, diky Bohu, usmirilo a svatba byla venku. Kdyz jsme se dostali na louku, zaparkovali jsme cca 100m od “Stromu S”… Po ceste se vsechny zeny s podpadky propadavali, takze muzu museli nabidnout rame. Tolik bahna! Pro starsi generace byli zajistena golfova vozitka na prevoz ;)… Pod Stromem byl udeany nadherny alternativni oltar ze dreva a drevena konstrukce nad nevestou a zenichem. Vse ve velmi “selskem stylu”:D… .  Tesne nez obrad vypukl, zacalo lehce pokapkavat, ale pak vysvytlo slunicko a svitilo cely obrad J! Pokud pomineme, ze jsme se skoro vsichni propadali na zidlikach do zeme, byla to jedna z nejpeknejsich svatbech na jake jsem kdy byla.
Americke svatby jsou situovane do odpolednich hodin, svatba byla na 5 hodin odpoledne. Obrad byl od vedenim pastora a trval 40 minut, ktere utekly velmi rychle. Bahnitou cestou jsme se dostali zpet do auta a prejeli do kostela, kde se konala party. (Ano v kostele…) Po ceste jsme minuly dve veznice, co me zaujalo, ze pani veznove tam meli I softballove hriste.
After Party:
Kazdy jsme meli urceny stul ale ne mist, takze jsme is posedali kam jsme chteli. Ja jsem sedela blizko Denae (dcera dalsi z Patty’s sester) :D… Ta se zasnoubila minuly tyden do bratra kluka, co byl me date na Sweetheart ball J… Jejich love story je troche sranda, byli seznameni na New year’s eve 2011 na svatbe Cyndi – nejstarsi dcera me host rodiny… Od te doby randi a ted se zasnoubili. Garet ji pozadal upne nadherne :D! Oni si pocelou dobu jejich vztahu posilali dopisy, takze on se rozhodl napsat nove psani na obrovske platno, ktere vyvesil u Deney doma ve stodole. A posledni veta byla: P.S. Will you marry me?
Jidlo zde nebylo jendotlive servirovano, ale po stolech jsme sli si vybrat, kolik a ceho jsme chteli.
Photo booth – par rekvizit a fotak pro kazdeho at nafoti fotky, tohle je muj oblibeny detail americkych svateb J
A jelikoz to bylo v kostele, tak alcohol je samozrejme omezeny:D. Nektere kostely to neovoluji vubec. Abyste pochopili, americke kostely vypadaji jako velke saly, vubec ne studene prostory plne kamenych soch a obrazu jako u nas:D:D!!!!!
 Byli jsme jednich z poslednich svatebcanu, kdyz jsme odchazeli po desate hodine. O to byla party :D:D:D!!
V nedeli jsme se jeste stavili u Johnovy sestry a pak uz se rozdelili. John, renea, Jacob a Amber jeli zpet do Iowy, protoze vsichni v pondeli pracovali. Patty, Lily, Amy a ja jsme jeli na Nana’s cabin. Cabin je jejich rodinny dum u jezera. Nadhera J!
Klid, jeleni, veverky, chipmunks, koupanicko :D! Tohle byly asi me nejoblibenejsi dny s host family (idyz posledni dobou jsem s nimi nebyla az tak za dobre). V nedeli vecer nas Patty naucila novou karetni hru. Byly jsme na dva tymy Patty + Lily, Amy+ a ja J. Prvni vecer jsme s Amy vyhrali, v pondeli vecer prohraly a v utery jsme slavily vitezstvi znovu :D… Mnohokrat nas rozesmalo, jak Lily, aniz by rozumnela hre, tak vzdy mela nejlepsi karty a stesti aby vyhrala jednotliva kola!













Pres den jsme rybarily, koupali se, ja jsem byla behat :D! Pak jsme jedly, spaly, hraly karty. A ve stredu rano domu. Zbyva mi 8 dni, prijde mi jako vcera, co jsem sem prijela a nemuzu uverit, ze jedu domu. Tesim se domu moc, ale amerika bude mit sve misto v mem srdci navzdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

P.S. mám instagram :D @gejdiv