středa 22. srpna 2012

Den osmy: Co prináší svet za velkou louží

Zdravim vsechny posluchace, ctenare, milovniky i obdivovatele:)).
Uz jsem zde vic, nez tyden a pripada mi to jako bych tady byla uz pekne dlouhou dobu, vubec nemam pocit, ze je to neco noveho (jakto :O?).
Pokud si dame 1+1 dohromady, strcime vsechny  povidacky typu "vzdyt je to amerika!" do kapsy, umistene na nasi zadnici. Zeby to byl rozdil po materialni strance? Budiz, ovsem razantni naraz prichazi po strance humanni! Zacneme hlavnim negaivem "americkeho" typu. Proste jsou lini. A to je samotne nici. Koupime u nas nastrouhane brambory? Mozna, ale radeji si je udelame doma sami. To same jsou i fastfoody, my proste nejsme "lini" si udelat jidlo doma. Kdezto amici si, proste, zivot radi zjednodusuji :). Stranka materialni je z vetsi casti tedy zpusobena strankou humanni, tedy lidmy samotnymi. Predstavte si tri Tesca vedle sebe tvorici obrovske obchodni monstrum - Target, Walmart. Najdete tam uplne vsechno, vseho tak trojnasobne vic jako u nas a lidi jako zblazneni, proste jedou... A heslo obchodnich domu: "Save money. Live better." Zije se jim lip?
"Amerika,  muj svet" tu smrdi na kazdem kroku, at jsou to vlajky na kazdem tretim dome, nazory lidi nebo cokoliv jineho :).
Ovsem mit svuj nazor a vzbuzovat ho v detech od raneho detstvi by bylo potreba i nas! U nas jsou skoly zalozene na informacich, kdez to tady - pracuj sam, zeptej se, rad ti pomuzu a hlavne - co si o tom myslis ty? V hodine meteorologie jsme vyplnili  karticku s otazkou, profesor se zeptal, kdo nam chce rict odpoved...? Hadejte kolik spoluzaku zvedlo ruce. Vsichni, krome me a jeste dvou lidi. Kolik ruk by bylo zdvyzeno do vysky u nas v cesku? Jedna, dve, zadna.



2 komentáře:

P.S. mám instagram :D @gejdiv