Začněme u surovin potřebných na tvarohové knedlíky.
- tvaroh měkký - v USA nenajdete
- tvaroh tvrdý - v USA nenajdete
- polohrubá mouka - v USA nenajdete
- prášek do pečiva - V USA najdete!
- vejce - v USA najdete
- sůl - v USA kupodivu taky najdete (kdo by to řekl, když oni do jídla žádnou nedávají, že :D)
doma máme tradici, že na knedlíky dáváme jogurt (podle příchuti ovoce uvnitř knedlíků), strouháme tvaroh a tatranku :D!!
Pokud hledáte tatranku nebo tvaroh. Failed!
Po konverzaci s lidmi se Story city, kteří navštívili naši zemi českou, jsme došli k závěru, že tvaroh, jak měkký tak i ten "tuhý", můžu nahradit Cream cheese. Tvaroh tvrdý jsme vyrobili tak, že cream cheese si šel lehnout do mrazáku :D... Cream cheese je asi něco jako pomazánkové máslo :D!!!!! V americe se mouky nerozlišují, jejich je zhruba naše hladká, možná ještě hladší. A tatranky? Jasně, máme Oreo :D!
Když jsem je začala dělat, v duchu už jsem si - česky- nadávala, proč jsem se do toho uvrtala. Ale nakonec i ošklivého kačátka je labuť a z mých knedlíků supper.
Po večeři jsme se bavili a přišlo jim divné, že tohle může být náš český oběd: " It would be like a dessert for us". Takže, pro nás hlavní chod a pro ně dezert :D.
naše česká tabule :), nové slovíčko pro nový den
le kuchař
tadáá :D
mm :D?
Nakonec myslím, že jim chutnalo. John(host tatka) se byl po veceři proběhnout s Coltem (pes) a po návratu si ještě přidal, takže supeeer :)))).
vypadá to dobře :)
OdpovědětVymazatMěla jsi použít Philadelphia cheese:-) Ten je na všechno vaření:-)
OdpovědětVymazatKnedlíky teda vypadají výborně:-)
OdpovědětVymazatHned bych si jeden dala jak to vidim. Vypadaji super
OdpovědětVymazat